TAIVASALTA, LINJA-AUTON KAUTTA OMAAN MAJAAN

Ensimmäiset vuosikymmenet hirvimiehet kokoontuivat jahtiaamuina Sutilan mutkassa, saaliiksi saadut eläimet nyljettiin ja riiputettiin eri puolilla jahtialuetta. 

70- luvulla hirvimiehet hankki käytöstä poistetun linja-auton tukikohdakseen Kotajärvensalolle. Se ei palvellut hirvimiesten tarpeita kuin vuosikymmenen.

1980-luvun alussa seurassa heräsi ajatus kiinteän tukikohdan rakentamisesta. Ajatus sai nopeasti tuulta purjeisiin ja monenlaista ideaa oli ilmassa. Ensin yhteinen kokoontumispaikka oli tarkoitus rakentaa Kalle Pekkarisen vanhan puimalan hirsistä. Puimala hajotettiin ja työhön ryhdyttiin innokkaasti. Pian rakentajat huomasivat, homman menevän puihin. Jälleen lyötiin päät yhteen.

Hetki, jos toinenkin tuumattiin ja maja päätettiin rakentaa sahatavarasta. Hirsillekin löytyi toki käyttöä, ne toivat lämpöä pitkään hirvimiesten tupaan. Rakennustöiden kimppuun päästiin keväällä 1981, kun hirvimiesten majan rakennustyöt aloitettiin Aaro Pitkäseltä vuokratulla tontilla Kaijan eteläpäässä. Lukemattomien talkootyötuntien jälkeen hirvimiesten maja valmistui saman vuoden syksyllä, saaden osuvasti nimekseen Hirvelä. Senkin jälkeen Metsästysmajan pihamaalla ovat vasarat paukkuneet ja sahat soineet. Sähköt rakennuksen vedettiin 1986 ja saunaosasto valmistui kymmenen vuotta myöhemmin. Sen jälkeen on vielä rakennettu kylmiö ruhojen säilytystä varten.